Agressieve Zwitser halve eeuw geschorst

In Zwitserland liep een amateurvoetballer wel een hele heftige schorsing op. De 28-jarige Ricardo Ferreira van een Zwitserse vierdeklasser is voor maar liefst VIJFTIG jaar geschorst. Dit, terwijl Ferreira niet eens in actie kwam in het competitieduel (1-0 verlies).

Wellicht werd de verdediger van Portugal Futebol Clube juist door die reserverol zo agressief. Ferreira schopte een bal recht in het gezicht van de scheidsrechter, waarna hij nog even wat water over hem heen goot. Bovendien schold hij de scheidsrechter verrot, toen hij het veld moest verlaten.

‘Zo’n speler willen we niet in onze competitie hebben’, spreekt Robert Breiter, advocaat van de Zwitserse voetbalbond, duidelijke taal. ‘Helaas komen incidenten zoals deze ongeveer één keer per jaar voor’, aldus Breiter tegenover de Zwitserse krant Blick.

Ferreira zelf had de eigenlijke levenslange schorsing nooit verwacht. ‘Ik had een straf van maximaal één of twee jaar verwacht. Maar 50 jaar? Voetbal is mijn leven’, vertelt de dader, die eerder al voor 45 duels geschorst werd na onbehoorlijk gedrag ten opzichte van tegenstanders of officials. Als Ferreira 78 jaar is, mag hij weer voetballen. Voorlopig moet ‘ie het maar even doen met voetbalgames.

Zie hieronder een foto (bron: Twitter) van Ferreira.

Ricardo Ferreira

 

 

Praat Mee!