Rode kaart nekt Manchester United in derby

De Manchester derby Manchester City – Manchester United is geëindigd in een 1-0 overwinning voor City. Mede door een rode kaart voor Smalling na 38 minuten kwam United er tot aan de 70e minuut niet aan te pas. Met opportunistisch voetbal kwam United nog in de buurt van de 1-1 maar het mocht niet baten. Robin van Persie werd na 81 minuten gewisseld.

Manchester United begon sterk en kwam binnen twee minuten al twee keer door de defensie van City heen, maar beide gevallen werden teruggefloten vanwege buitenspel. Het spel golfde in de openingsfase op en neer. Na een mooie steekbal vond Agüero Manchester United goalie David de Gea op zijn weg. Binnen no-time was de bal weer aan de andere kant en was het Van Persie die de bal klaarlegde voor Januzaj. Zijn schot ging ver naast.

Na twintig minuten spelen nam City het initiatief over en vanuit een scherpe counter viel bijna de 1-0 na een schot van Zabaleta. De daaropvolgende aanval wilde Agüero een voorzet van Milner afronden maar De Gea was razendsnel uit zijn doel om de inzet te keren. De doelman kwam bij deze actie in botsing met de spits en raakte hierbij geblesseerd, maar kon het spel hervatten. Manchester City had na een kwart wedstrijd het overwicht en de grootste kansen, United kreeg de bal niet meer van de eigen helft af. Daley Blind pakte met een tackle van achteren op Yaya
Touré een gele kaart, de vrije trap belandde in de tribunes.

Na 38 minuten spelen maakte Smalling een overtreding op James Milner. Na een eerdere gele kaart die hij kreeg voor het blokkeren van de uittrap van Hart kreeg hij zijn tweede gele kaart en moest United verder met tien man.Een vermeende strafschop voor een overtreding van Fellaini werd niet gegeven, waarna de wedstrijd ontbrandde. City bleef aandringen tot de rust en kreeg in de laatste seconde opnieuw geen strafschop nadat Touré werd neergehaald, deze keer was dat wel terecht geweest.

In de tweede helft ging City door waar ze waren gebleven en zette ze United direct vast op de eigen helft. City werd als maar gevaarlijker in de openingsfase van de tweede helft maar kwam maar niet tot scoren. United probeerde met man en macht te verdedigen, en de vraag was hoe lang het ging duren voordat City de 1-0 ging maken. Na een tackle kwam Rojo helemaal verkeerd neer op zijn schouder en moest hij per brancard het veld verlaten. De druk van City bleef hoog in die fase van de wedstrijd. Opnieuw gaf de scheidsrechter geen strafschop aan City, waarna United uit de counter een vrije trap op de rand van de zestien kreeg. Di Maria slingerde de bal voor de goal, maar niemand kon de bal vol koppen.

In de 68e minuut kreg Yaya Toure de bal voor de voeten en stuurde Gaël Clichy weg. De Fransman behield het overzicht en legde de bal klaar voor Aguero die de 1-0 binnentikte. City wilde
doorgaan met druk zetten maar United probeerde toch jacht te maken op de 1-1. Van Persie kwam nog dichtbij de 1-1 nadat hij zichzelf soleerde door de verdediging van City. De aanvoerder van Oranje vond Joe Hart op zijn weg naar het doel.

United gaf richting het slot van de wedstrijd alles om de 1-1 te forceren. Rooney kwam met een mooie rush tot de zestien van City, waarna Di Maria kon uithalen, maar Hart stond goed.
Even later raakt Fellaini de bal helemaal verkeerd waardoor Hart niet in actie hoefde te komen. In de 80e minuut werd Robin van Persie door van Gaal naar de kant gehaald, voor hem in de plaats kwam Wilson.United deelde richting het einde van de wedstrijd nog wel wat speldenprikjes uit maar tot echt grote kansen kwamen ze niet meer. Aan de andere kant kreeg Touré nog twee grote kansen om de score te verdubbelen, maar het bleef bij 1-0. (Foto: Instagram)

Scoreverloop:

62′ Aguero 1-0

Opstellingen Manchester City – Manchester United:

Opstelling Manchester City:  Hart, Zabaleta, Kolarov, Demichelis, Kompany, Fernando, Yaya Toure, Navas, Milner (70′ Nasri), Jovetic (71’Dzeko), Aguero (84′ Fernandinho).

Opstelling Manchester United: De Gea, Valencia, Smalling, Rojo (54’Mcnair), Shaw, Blind, Fellaini, Januzaj (42′ Carrick), Rooney, Di María, Van Persie (81′ Wilson).

Bijzonderheden:

38′ Rode kaart Smalling (2x geel).

Praat mee:

Praat mee over Manchester City – Manchester United via Twitter!

Praat Mee!