Manchester City – Manchester United: Rooney wel, Falcao niet

Wayne Rooney zal zondagmiddag terugkeren in de basis van Manchester United tijdens Manchester City – Manchester United. De aanvoerder van de ploeg van Louis van Gaal was geschorst, maar kan bij zijn terugkomst direct rekenen op een basisplaats.

Van Gaal droeg een dag voor de beladen stadsderby een tweetal redenen aan waarom Rooney gewoon speelt. ‘Hij is mijn captain’, beargumenteerde de oefenmeester. ‘En Rooney heeft heel veel gescoord tegen City, het vaakst van alle spelers. Ik ben ontzettend blij dat hij kan spelen.’

Falcao en Silva missen Manchester City – Manchester United

Radamel Falcao en David Silva moeten de Manchester-derby wél aan zich voorbij laten gaan. De Colombiaanse topspits kampt met een blessure en datzelfde geldt voor zijn Spaanse collega in dienst van City. Silva zal zo’n drie tot vier weken toe moeten kijken bij Manchester City wegens een knieblessure.

Van Gaal vs. Pellegrini

Volgens Manchester City-coach Manuel Pellegrini is het treffen tussen City en United niet per sé een treffen tussen hem en Van Gaal. ‘Het is niet Van Gaal tegen mij net zoals het vorig seizoen niet Moyes tegen mij was’, sprak Pellegrini voorafgaand aan de wedstrijd.

Oud-bondscoach Van Gaal moest tijdens die persconferentie wel het belang van de wedstrijd toegeven: ‘Dit wordt de grootste derby uit mijn trainersloopbaan’, gaf Van Gaal toe. ‘Het is één van de 38 competitiewedstrijden, maar voor de fans is deze wedstrijd ontzettend belangrijk. De rivaliteit tussen hen is enorm. Dat heb ik ook bij sommige spelers gevoeld.’

Manchester City – Manchester United zal zondag om 14:30 uur aanvangen. De wedstrijd is te volgen via FoxSports en Onze11 doet live verslag.

Praat Mee!