Krul bezig met geweldige reeks: ‘Het is ongelofelijk’

Tim Krul is met zijn club Newcastle United bezig aan een geweldige reeks in de Premier League. Na een teleurstellende competitiestart wonnen The Magpies vier wedstrijden op een rij. ‘Het is ongelooflijk’, vertelt Oranje-international Krul daags na de 1-0 overwinning op Liverpool.

Krul gaat verder in op de gewonnen wedstrijd dit weekend. ‘De spirit die we toonden was dezelfde als in de afgelopen weken. We bleven voor elkaar vechten’, aldus de keeper van Newcastle, die geen winst had verwacht op de nummer twee van vorig seizoen.

Krul beseft echter wel wat het geheim is van de goede periode. ‘We hadden pech aan het begin van het seizoen. We hebben veel kritiek gehad. Soms was ik het ermee eens, soms niet. Maar nu hebben we de boel omgedraaid en zien we eruit als een sterk team waar zeker wat kwaliteit rondloopt.’

Oranje

Krul speelde tot dusver zes interlands voor het Nederlands elftal. Op het WK in Brazilië fungeerde de keeper als tweede keus, maar Krul blonk toch uit. In de kwartfinale tegen Costa Rica moesten strafschoppen worden genomen na een 0-0 gelijkspel. Eerste doelman Jasper Cillessen werd naar de kant gehaald, waarna Krul in het veld kwam en twee penalty’s stopte.

Zodoende bezorgde Krul Oranje hoogstpersoonlijk een plek in de halve finale. Die finale ging tegen Argentinië (na strafschoppen, gekeept door Cillessen) verloren. In de ’troostfinale’ werd van gastland Brazilië gewonnen waardoor Nederland een bronzen medaille binnen haalde. Krul had door één optreden een groot aandeel in de gewonnen prijs van Oranje.

Praat Mee!