Woedende Sneijder: ‘Ik ben een wereldster!’

Wesley Sneijder was afgelopen vrijdag wisselspeler bij zijn club Galatasaray. De Oranje-international mocht pas na 54 minuten invallen in het duel (2-1 winst) met het Kasimpasa van Nederlanders Ryan Donk en Ryan Babel. Sneijder was woedend door het geringe speeltijd dat hij kreeg van coach Cesare Prandelli.

Dat melden verschillende Turkse media. ‘Ik ben een wereldster, ik heb in de WK-finale gespeeld!’, zou Sneijder na afloop in de kleedkamer hebben geroepen. ‘Ik verdien deze behandeling niet’, schreeuwde de aanvallende middenvelder er achter aan, volgens Hurriyet, een grote krant in Turkije.

‘Een half jaar geleden kreeg ik nog rugnummer 10 en is me beloofd dat ik aanvoerder zou worden. Er werd gezegd dat er nieuwe topspelers aangetrokken zouden worden, maar dat is niet gebeurd’, vervolgde Sneijder zijn tirade.

‘Anders flip ik’

Ook medespeler Felipe Melo en trainer Prandelli werden besproken in de uitbarsting van de geboren Utrechter. ‘Melo blokkeert mij en wil niet dat ik populairder ben dan hij. Waarom moest ik de afgelopen dagen met de reserves trainen? Ik wilde dit bespreken, maar de trainer vermeed me.’

‘Ik hou ervan om voor Galatasaray te spelen. Maar als ze willen dat ik vertrek, dan moeten ze dat zeggen’, zei Sneijder, die zijn salaris te laat zou hebben ontvangen. ‘Niet achter mijn rug om, maar in mijn gezicht. Anders flip ik.’

Excuus

Op Twitter reageerde Sneijder snel op de ophef in de Turkse media. ‘Ik wilde erg graag vanaf het begin spelen, maar ben blij dat we in de tweede helft als team geknokt hebben voor de zege’, schreef de oud-Ajacied.

Sneijder staat nog tot 2016 onder contract bij de Turkse club. De 109-voudig international was op een dood spoor beland bij Internazionale, waardoor hij medio 2013 voor een bescheiden 7,5 miljoen euro naar Turkije vertrok. Eerder speelde hij voor Real Madrid en bij Ajax, waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

‘Berichtgeving onwaar’

Club Galatasaray meldde vandaag (zondag) echter dat de verhalen rond Sneijder uit de lucht gegrepen zijn. ‘Er zijn vandaag zogenaamde exclusieve artikelen van onze speler Wesley Sneijder in online- en printmedia verschenen, maar dit interview heeft hij niet gehouden. We nemen dan ook afstand van de publicaties en hopen dat de fans dat ook doen. We willen benadrukken dat de verschenen berichtgeving onwaar is’, waren de teksten op de officiële website van Gala.

Het wachten is op een reactie van Sneijder zélf.

 

Praat Mee!