Van Oostveen wuift ophef plan van aanpak weg

Zondag ontstond er ophef over het zogenaamde plan van aanpak van het Nederlands elftal. Bondscoach Guus Hiddink en Bert van Oostveen,  directeur betaald voetbal, zouden meningsverschillen hebben. Hiddink vertelt echter aan de NOS zich niet te herkennen in die ’terminologie’.

‘De technische staf heeft een analyse gemaakt van de eerste kwalificatiewedstrijden en op basis daarvan een aanpak voor de aankomende wedstrijden afgesproken’, vertelt Van Oostveen op zijn beurt, aan Voetval International. ‘Hoe we dat noemen, is van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is dat het leidt tot beter spel en winst. Dat hebben Guus en ik tijdens de evaluatie besproken en daarover zijn we het volledig met elkaar eens’, weet de directeur.

Hiddink liet zondag tegenover de NOS blijken niet gelukkig te zijn met de uitspraken van de KNVB, na de evaluatie. ‘Plan van aanpak heb ik ook links en rechts gelezen, maar dat is niet mijn terminologie. We gaan proberen de lijn in de komende wedstrijden om te buigen naar boven’, is de keuzeheer van mening.

21 oktober vond de eerdergenoemde evaluatie plaats, na de slechte resultaten van Oranje. Van Italië, Tsjechië én IJsland werd verloren, waardoor Hiddink alles behalve een goede start maakte aan zijn nieuwe avontuur. 12 november mag Hiddink in het duel met Mexico laten zien of het daadwerkelijke plan van aanpak geholpen heeft. Vier dagen later is Letland te tegenstander.

Praat Mee!