Kees Jansma: ‘KNVB moet Hiddink steunen’

Als het aan Kees Jansma ligt, dan moet Bert van Oostveen voor Guus Hiddink gaan liggen. Volgens de voormalig perschef van Oranje heeft Van Oostveen de trainer zelf aangesteld en moet hij hem daarom volledig blijven steunen.

Hiddink en Van Oostveen liggen met elkaar in de clinch omdat Van Oostveen een persbericht heeft laten sturen met een aankondiging van een plan van aanpak, maar de bondscoach is het helemaal niet eens met die terminologie. Zo liet hij zondag weten aan de NOS.

Jansma was duidelijk bij Studio Voetbal. ‘Hij heeft de keuze nu eenmaal gemaakt en zal Hiddink moeten steunen. Het plan van aanpak zal dan ook moeten zijn dat je iedereen ervan overtuigd dat je nu de beste coach hebt en dat je last hebt van de naweeën van een eindtoernooi. Maar het is wel een enorm verschil tussen Louis van Gaal en Guus Hiddink qua persoonlijkheid.’

Jansma vertelde er overigens bij dat er altijd op een dinsdag na een wedstrijd werd geëvalueerd. Volgens Jan Mulder moest Van Oostveen dat echter niet in de media roepen.

Praat Mee!