Vermaelen gaat duel met Ajax niet halen

Thomas Vermaelen vliegt niet met zijn club Barcelona mee naar Amsterdam. De centrale verdediger is nog herstellende van een hamstringblessure, die hij ruim vier maanden geleden op het WK opliep. Zodoende mist hij de Champions League-wedstrijd Ajax – Barcelona.

Eind september dacht de club dat Vermaelen fit genoeg was om weer een wedstrijdje te spelen. In het tweede elftal van Barcelona speelde de Belg een uur, wat hem niet goed deed. Het ging weer bergafwaarts met de 48-voudig international, waardoor hij nog steeds niet honderd procent fit is.

Het zal voor ex-Ajacied Vermaelen een domper zijn niet mee te kunnen doen in het voor hem speciale duel. De Belg speelde van 2003 tot 2009 bij Ajax, waarin hij 98 wedstrijden speelde. Hij maakte nog geen minuten in de hoofdmacht van zijn nieuwe club Barcelona. Afgelopen zomer kwam Vermaelen voor een krappe twintig miljoen euro over van Arsenal, waar hij vijf seizoenen speelde.

Meer afwezigen

Andrés Iniesta en Jérémy Mathieu missen ook het duel met de club uit Amsterdam. Spaans international Iniesta kampt met net zoals de 31-jarige Fransman Mathieu met een kuitblessure. Ook Sergi Roberto is door een blessure afwezig bij het Champions League-duel, terwijl oud-Ajacied Luis Suárez in de basis zal starten.

Matige periode Barcelona

Ajax staat momenteel met twee punten derde in Groep F van de voorronde Champions League. Barcelona staat tweede met één punt achter koploper Paris Saint-Germain, dat zeven punten behaalde in de eerste drie wedstrijden. APOEL Nicosia, dat slechts één punt behaalde, maakt met een vierde plek de poule compleet.

Voor Ajacieden, tevens Oranje-internationals, Jasper Cillessen, Joël Veltman en Davy Klaassen is het treffen met Barcelona op een goed moment. De Spaanse club zit in een mindere periode, na verlies tegen Real Madrid (3-1) en Celta de Vigo (0-1).  Ajax – Barcelona vangt om 20:45 aan in de Amsterdam ArenA.

Praat Mee!