Barcelona aast op eerherstel tegen Ajax

Na twee pijnlijke nederlagen in de Primera Division hoopt FC Barcelona aanstaande woensdag in Amsterdam weer eens aan het langste eind te trekken. Na de nederlaag tegen aartsrivaal Real Madrid (3-1), verloren de Catalanen afgelopen weekend in eigen huis met 0-1 van Celta de Vigo. De gemoederen in Barcelona zijn inmiddels hoog opgelopen en dus is winst op Ajax in de Champions League belangrijk om de achterban te kalmeren.

Sinds de aanwezigheid van Luis Suarez zit het de viervoudig winnaar van het miljoenenbal niet mee. De Uruguayaan kon ook afgelopen weekend zijn stempel niet drukken maar van paniek is absoluut geen sprake. ‘De spelersgroep wil de situatie zo snel mogelijk veranderen. De focus gaat nu op Ajax.’ zei de aanvaller na de verliespartij tegen Celta de Vigo. Volgens Sergio Busquets wilt het hele team tegen Ajax zorgen voor een ommekeer.  ‘Het seizoen is pas net begonnen’, maant hij tot kalmte. ‘Een week geleden waren we nog koploper. Nu niet meer.’

Overigens zullen de Spanjaarden het, zoals verwacht, moeten stellen zonder Andres Iniesta. De aanvallende middenvelder heeft last van een blessure. Verder zijn ook Jéremy Mathieu, Thomas Vermaelen en Sergi Roberto niet van de partij, terwijl Gerard Pique terugkeert van een disciplinaire schorsing. De verdediger zat tijdens het duel met Espanyol met zijn telefoon te spelen waarna trainer Luis Enrique hem buiten de selectie hield.

Om niet af te stevenen op een crisis moet er woensdag van de Amsterdammers gewonnen worden. De wedstrijd in de Amsterdam ArenA begint om 20:45 uur.

(Foto: Clément Bucco-Lechat, Wiki Commons)

Praat Mee!