UPDATE | Achterstallig salaris Sneijder uitgekeerd

Wesley Sneijder lijkt zijn langste tijd te hebben gehad bij Galatasaray. De Oranje-international ligt al tijden overhoop met de clubleiding van de Turkse topclub over achterstallige salarisbetalingen. Galatasaray wil de salarisbetaling opschorten tot januari, maar daar gaat Sneijder niet mee akkoord. Sindsdien staat de kleine middenvelder naast het elftal van Cesare Prandelli.

Sneijder eist zijn geld op

‘Dit was niet de eerste keer dat ze betalingsachterstand hadden,’ vertelt Sneijders zaakwaarnemer Guido Albers in gesprek met het Algemeen Dagblad. ‘We hebben voorheen meegedacht, maar nu heeft Wesley zijn geld opgeëist – en gekregen. Kijk, voor Turkse jongens zal het moeilijk zijn om tegen de eigen club op te staan, maar een buitenlander kan wel eens een statement maken. Als speler wil je niet steeds speelbal zijn van de club. Maar als je zo je nek uitsteekt, weet je dat er kan gebeuren wat er nu gebeurt,’ verklaart Albers de reserverol van Sneijder.

Sneijder houdt zich op de vlakte

Tegenover het AD houdt Sneijder zich op de vlakte. ‘De club heeft duidelijk een statement gemaakt. En ik sluit me daar bij aan. Er is niets aan de hand. Althans niet dat ik weet. Ik heb geen problemen met niemand hier,’ tekent het AD op uit een sms van de 30-jarige middenvelder. Albers hoopt in de loop van volgende week duidelijkheid te krijgen van de clubleiding van Galatasaray. De zaakwaarnemer heeft aan de nieuwe president van de club, Duygun Yarsuvat, laten weten dat voor het kamp Sneijder er drie opties zijn: Galatasaray respecteert het huidige contract van Sneijder dat nog tot 2016 loopt, Sneijder wordt tussentijds of in de zomer verkocht óf de club hervat de contractbesprekingen over een nieuw contract. (Foto: YouTube)

Update 4 november 13.07 uur

Galatasaray heeft gereageerd op het voorstel van Guido Albers, de zaakwaarnemer van Wesley Sneijder. De NOS meldt dinsdagmorgen dat de nieuwe directie van Galatasaray heeft aangegeven graag door te willen met Sneijder. Albers vraagt zich hardop af of Galatasaray dit keer de daad bij het woord voegt. ‘Tijdens een diner in Dortmund heeft de nieuwe algemeen directeur uitgesproken dat hij graag verder wil met Wesley. Ik heb met de vorige directeur drie keer een contractbespreking gehad en een contractverlenging van drie jaar leek steeds rond te komen. Dat gebeurde niet en daarom heb ik er nu een ander gevoel bij. Pas bij een handtekening geloof ik het,’ geeft de zaakwaarnemer van Sneijder aan in gesprek met de NOS.

Update 7 november 11.53 uur

Alles lijkt weer koek en ei tussen Wesley Sneijder en Galatasaray. De Oranje-international heeft inmiddels het achterstallige salaris ontvangen van de club en niets wijst er dan ook op dat Sneijder voornemens zou zijn om te vertrekken uit Istanbul, zo benadrukt ook zijn zaakwaarnemer Guido Albers. ‘Hij heeft weer een basisplaats en wil in de toekomt hier lekker blijven voetballen,’ laat de zaakwaarnemer van Sneijder weten in gesprek met SBS6. De 109-voudig international respecteert zijn doorlopende contract tot 2016 en is niet met andere clubs bezig. ‘De enige manier om een contract te laten beëindigen is als de salarissen structureel niet betaald worden en als een andere club zijn huidige salaris wel wil betalen. Dat is nu dus niet meer het geval, want de salarissen zijn betaald,’ vertelt Albers.

 

 

Praat Mee!