Update | Van Aanholt drie maanden in de lappenmand

Maandagavond stond in de Premier League het duel tussen Crystal Palace en Sunderland op het programma. Patrick van Aanholt startte namens Sunderland in de basis, gaf een assist, maar moest vroegtijdig het veld verlaten met een schouderblessure.

Van Aanholt was belangrijk voor zijn Engelse werkgever. De 24-jarige linksback gaf na 31 minuten een afgemeten voorzet op Steven Fletcher, die vervolgens door de aanvaller tot doelpunt werd gepromoveerd. Niet veel later moest Van Aanholt echter per brancard van het veld en kreeg hij zelfs zuurstof toegediend. Na 37 minuten ging de voormalig speler van Chelsea en Vitesse na een duel kermend van de pijn naar de grond. Vermoedelijk schoot de schouder van Van Aanholt uit de kom. Een blessure waar de tweevoudig international eerder ook al last van had in zijn tijd bij Vitesse. Van Aanholt is voor verdere onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis

Afvaller WK-selectie

In aanloop naar het WK in Brazilië maakte Van Aanholt nog onderdeel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal koos er destijds echter voor om de linksbenige verdediger thuis te laten. Onder de huidige bondscoach Guus Hiddink heeft Van Aanholt nog geen speelminuten gemaakt in Oranje.

Update 10 november 17.16 uur

Patrick van Aanholt moet een operatie aan zijn schouder ondergaan en zal drie maanden in de lappenmand zitten. Hier maakte Sunderland-trainer Gus Poyet zondag melding van. ‘Helaas heeft Patrick een operatie nodig, waardoor hij drie maanden is uitgeschakeld. Een groot verlies voor ons, want hij is een linksbenige linksback en daar heb je er niet zoveel van in de wereld,’ stak Poyet zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. De linksback liep zijn schouderblessure vorige week maandag op in het Premier League-duel Crystal Palace – Sunderland. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!