Neville kritisch over Blind: ‘Te risicoloos’

Daley Blind leek in Manchester in no-time de harten van de Manchester United-fans te hebben gestolen. Desondanks is oud Manchester-verdediger Gary Neville kritisch over de Oranje-klant: ‘Hij neemt te vaak de makkelijke weg’, vindt Neville.

Volgens Neville is het te zuinig wat Blind in Engeland tot nu toe laat zien. ‘Hij moet eens beginnen met meer vooruit te kijken en naar voren te spelen’, analyseert Neville in The Daily Mail. ‘Hij geeft veel te veel risicoloze passes’, is Neville kritisch over Blind.

Robin van Persie

De oud-verdediger vindt dat één van de redenen dat Robin van Persie momenteel niet uit de verf komt bij de ploeg van Louis van Gaal. ‘Van Persie maakt nog altijd zijn slimme bewegingen, maar ik denk niet dat zijn teamgenoten dat net zo goed zien als Paul Scholes en Michael Carrick twee jaar geleden. Hij komt vanuit de rug van de centrale verdedigers, maar Blind durft de pass niet te geven. We hebben het hier over het hoogste kaliber spelers, die moeten passes van achteruit kunnen geven. (Foto: Austin Osuide, Wiki Commons)

Praat Mee!