Van der Vaart treurt: ‘Was er graag bij geweest’

Rafael van der Vaart vindt het jammer dat hij niet is opgeroepen voor het Nederlands elftal. In gesprek met Voetbal International legt de HSV-speler uit dat hij nog immer oproepbaar is.

‘Ik was oproepbaar, ik had er nu ook graag bij geweest’, zegt Van der Vaart tegen het weekblad over de aankomende interlands tegen Mexico en Letland. Toch kan de Heemskerker er enigszins begrip voor opbrengen dat hij nog niet in de plannen van bondscoach Guus Hiddink voor komt. ‘Aangezien ik het WK heb gemist en ook de eerste interlands onder Hiddink vanwege een blessure, begrijp ik wel dat ik hard moet werken voor een nieuwe kans.’

Strijdbaar

Van der Vaart, 31 lentes oud alweer, wil zijn interlandcarrière dan ook zeker nog niet afsluiten. Volgens de middenvelder speelde hij onder oud-bondscoach Louis van Gaal zelfs zijn beste voetbal in het Oranje-tricot. ‘Sla de kwalificatiereeks onder Louis van Gaal er maar op na. Niet eerder heb ik zo goed bij Oranje gepresteerd. Dat moet nog steeds kunnen’, aldus de ex van Sylvie Meis.

Praat Mee!