Sneijder sust commotie: ‘Er is helemaal niets aan de hand’

Wesley Sneijder heeft dinsdagavond voor de camera van de NOS de commotie rond zijn persoon gesust. De Oranje-international zou zijn basisplaats bij Galatasaray zijn kwijtgeraakt, omdat hij niet akkoord is gegaan met een opschorting van de uitbetaling van zijn salaris. Dinsdagavond stond de tweebenige middenvelder echter ‘gewoon’ in de basis bij Galatasaray in het verloren Champions League-duel tegen Borussia Dortmund (4-1). 

‘Er is helemaal niets aan de hand’

Sneijder is blij als NOS-verslaggever  Edwin Schoon naar zijn kant van het verhaal vraagt. ‘Er is helemaal niets aan de hand,’ vertelt de 109-voudig international. ‘Als ik intern iets heb met de club dan praat ik daar met de club over en dan ga ik zeker niet om me heen slaan. Zo iemand ben ik helemaal niet.’ De geboren Utrechtenaar gaat ook in op zijn reserverol die hij kreeg toebedeeld in de competitiewedstrijd tegen Kasimpasa. ‘Als je twintig, vijfentwintig wedstrijden in je benen hebt zitten sinds het begin van de competitie dan is het niet zo gek als je een keertje een rustmoment krijgt. Als er dan gelijk hele wilde verhalen rondgaan dan is dat jammer. Maar bij deze zal ik het nu één keer rechtzetten en dan is het daarna ook klaar met die onzin,’ benadrukt Sneijder nogmaals dat er niets speelt tussen hem en Galatasaray.

Tot slot gaat Sneijder nog in op de vraag of hij van het voorjaar nog te bewonderen is in het shirt van Galatasaray. ‘Ik heb altijd aangegeven dat ik tevreden ben bij deze club en ik heb zeker niet het idee om deze club te verlaten. Ook niet na alle commotie in de pers.’

Praat Mee!