Van Persie baalt van beeldvorming omtrent zijn persoon

Robin van Persie heeft tijdens een interview met een afvaardiging van de Nederlandse pers zijn frustratie geuit over de verharde en meedogenloze voetbalcultuur. Verder baalt de aanvoerder van Oranje van de negatieve beeldvorming omtrent zijn persoon en zegt hij dat het weer goed is met Klaas-Jan Huntelaar.

Van Persie is geschrokken van de commotie die is ontstaan naar aanleiding van het ’tunnelincident’ en het voorval met Huntelaar tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Hij merkt dat de voetbalcultuur harder en meedogenlozer is geworden. ‘Het minste of geringste wordt breed uitgemeten, alles wordt een onderwerp van debat. De meningen worden harder. Vroeger leek er een soort herencode te bestaan. Nu niet meer,’ tekent De Volkskrant op uit de mond van Van Persie. ‘Met kritiek op mijn spel heb ik geen moeite, maar in het negatieve beeld dat nu gevormd is, herken ik me niet.’

Tunnelincident

Het was een bekend ritueel van Oranje op het WK in Brazilië. De spelers wachtten op elkaar in de spelerstunnel en kwamen gezamenlijk het veld op met aanvoerder Van Persie voorop. Voorafgaand aan de verloren halve finalewedstrijd op het WK tegen Argentinië leek de 31-jarige spits zichtbaar geïrriteerd toen Arjen Robben lang op zich liet wachten en kon hij zijn geduld niet langer bewaren. De geboren Rotterdammer liep vroegtijdig het veld op, terwijl de overige spelers wachtten op Robben. ‘Ik was echt stomverbaasd dat er zo’n ophef ontstond over het feit dat ik als eerste de tunnel uitliep. Soms ben ik op het laatste moment klaar, net zoals Arjen (Robben, red.), dit keer was ik snel klaar en wilde ik naar het veld. Ik zag daar niets vreemds in, maar schrok toen ik het later terugzag,’ vertelt Van Persie.

Huntelaar

Als Van Persie wordt gevraagd naar het incident met Huntelaar, geeft de aanvaller toe dat hij niet zo had moeten reageren. ‘Misschien heeft dat te maken met mijn ervaringen op het voetbalpleintje van Kralingen in mijn jeugd, toen ik meestal met grotere jongens voetbalde en als kleintje van me af moest bijten,’ zoekt Van Persie een verklaring voor zijn reactie op het handgebaar van Huntelaar waarbij de spits van Schalke duidelijk maakte dat Van Persie de bal af had moeten spelen. ‘Ik heb met Klaas-Jan gepraat en het is goed tussen ons, we zijn allebei winnaars en willen allebei hetzelfde, naar het EK.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!