Rellen in Dortmund na wedstrijd

Afgelopen dinsdag speelde Galatasaray een kansloze wedstrijd tegen Borussia Dortmund (4-1 verlies.), maar niet alleen het slechte spel kwam ter sprake tijdens die dag. De Turkse fans hebben voor en na de wedstrijd zich misdragen in het centrum van Dortmund en ook verschillende supporters van Dortmund waren hierbij betrokken.

De politie meldde vandaag dat de Turken al zwaar vuurwerk hadden afgestoken in de middag en dat er veel overlast werd veroorzaakt. Tijdens de wedstrijd werd in het stadion meerdere keren vuurwerk afgestoken en ook eenmaal in het vak waar de thuissupporters zaten, hierdoor werd de wedstrijd even stilgelegd maar dat weerhield de fans van Cim Bom er niet van om te stoppen. Na het eindsignaal werden alle fans in het uitvak geregistreerd door de politie en sommige werden ook meegenomen naar het politie bureau. Zij kregen meerdere aanklachten waaronder poging tot de doodslag.

Na de wedstrijd hadden verschillende Dortmund supporters de turken opgewacht in de buurt van het stadion, de Duitse mobiele eenheid kon nog net voorkomen dat de twee ploegen elkaar te lijf gingen. In totaal zijn er 21 Galatasaray supporters gearresteerd.

Praat Mee!