PSV na zege dichtbij overwintering in Europa

PSV heeft een belangrijke overwinning geboekt in Athene. Tegen Panathinaikos zegevierde de ploeg van Phillip Cocu met 2-3 na twee keer op achterstand te hebben gestaan. Memphis Depay, Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum verzorgden de doelpuntenproductie voor de Eindhovenaren. Door de overwinning staat PSV met één been in de volgende ronde van de Europa League.

Na een voorzichtig begin van de wedstrijd kwam Panathinaikos al snel op voorsprong. De Grieken kregen na tien minuten een inworp aan de rechterkant van het veld. Zeca slingerde de bal voor het doel, Jeroen Zoet tastte mis en Ajagun maakte dankbaar gebruik van het cadeautje: 1-0. Tot dan toe had Panathinaikos nog weinig in de melk te brokkelen. PSV was zelfs het dichtst in de buurt van de openingstreffer, nadat Depay oog in oog met Panathinaikos-doelman Steele vergat te scoren.

PSV had het na de openingstreffer even moeilijk, maar trok het initiatief na twintig minuten weer naar zich toe. De Jong kreeg een aardige kopkans na een goede vrije trap van Adam Maher. De spits van PSV kon echter te weinig kracht achter de bal zetten en zag Steele eenvoudig redding brengen. In de 27e minuut drukte PSV het overwicht eindelijk uit in de score. Na een steekbal van Wijnaldum belandde de bal via een voet van een Griekse verdediger voor de voeten van Depay. De Oranje-international bleef dit keer wel koel en schoof de bal in de verre hoek: 1-1.

De Eindhovenaren pakten het goed op na de gelijkmaker. Vlak voor rust kreeg de ploeg van Cocu echter de deksel op de neus. Een lange bal belandde bij Mladen Petric, die tussen Nicolas Isimat en Karim Rekik vrij uit mocht halen. De spits volleerde de bal op sublieme wijze achter Zoet en zette daarmee zijn ploeg weer op voorsprong.

In het tweede bedrijf was het aanvankelijk niet groots wat PSV liet zien. Na een uur spelen werd de koploper van de eredivisie pas gevaarlijk. Jetro Willems bediende De Jong met een lage voorzet. De spits van PSV controleerde de bal in het vijandelijke zestienmetergebied en schoof de bal onder de keeper door: 2-2. Nog geen minuut later was het alweer bijna gelijk. Dit maal nam Zoet de rol op zich als reddende engel. Ajagun kreeg een levensgrote kans maar vond de doelman van PSV op zijn weg.

PSV ging vervolgens op zoek naar de winnende treffer. Luciano Narsingh had de 2-3 op zijn schoen na goed voorbereidend werk van Depay. De inzet van de rechtsbuiten werd door een Griekse verdediger van de doellijn gehaald. Tien minuten voor tijd wist PSV alsnog de dikverdiende 2-3 binnen te werken. Wijnaldum kopte een corner uitstekend binnen in de verre hoek.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg PSV via Maher nog de mogelijkheid om de score uit te breiden. Panathinaikos gooide er nog een slotoffensief uit, maar de Eindhovenaren hielden stand. PSV pakt daardoor drie belangrijke punten en staat met één been in de volgende ronde van de Europa League. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft PSV een voorsprong van vier punten op nummer drie Estoril.

Scoreverloop:

11. Ajagun 1-0

27. Depay 1-1

43. Petric 2-1

65. De Jong 2-2

78. Wijnaldum 2-3

Opstellingen Panathinaikos – PSV:

Opstelling Panathinaikos: Steele; Nano, Schildenfeld, Mendes, Triantafyllopoulos; Lagos, Pranjic, Zeca; Karelis, Ajagun (72. Bouy); Petric (63. Berg)

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Isimat, Rekik, Willems (90+2 Hendrix); Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh (90+7 Jozefzoon), De Jong en Depay

Bijzonderheden:

Video’s:

1-0 Panathinaikos, doelpunt Ajagun

1-1 Depay

2-1 Panathinaikos, doelpunt Petric

2-2 De Jong

2-3 Wijnaldum

Praat mee:

Praat mee over Panathinaikos – PSV via Twitter!

Praat Mee!