PSV staat voor zware Europese wedstrijd in Athene

PSV treedt vanavond in Athene aan tegen de hekkensluiter van poule E in de Europa League: Panathinaikos. Het belooft een heet avondje te worden voor de Eindhovenaren in het uitverkochte Apostolos Nikolaidis Stadion. De twintigvoudig kampioen van Griekenland moet winnen om uitzicht te houden op een vervolg in de Europa League.

Bij de les blijven

Twee weken geleden verspeelde PSV in eigen huis een zeker lijkende overwinning tegen de Grieken. Vlak voor tijd schoot Nikolaos Karelis Panathinaikos langszij en bepaalde hij de eindstand op 1-1. Eerder ging het voor PSV ook al mis in de slotfase tegen Dinamo Moskou (1-0 verlies). PSV-trainer Phillip Cocu eist van zijn ploeg dan ook om negentig minuten lang bij de les te blijven. ‘In Europese wedstrijden moet je negentig minuten lang geconcentreerd blijven,’ citeert het Algemeen Dagblad op uit de mond van Cocu. ‘De verschillen zijn namelijk klein. Het wedstrijdbeeld kan van minuut tot minuut veranderen. Als we thuis hadden gewonnen, zouden we er een stuk beter voor staan. We hebben het nog in eigen hand, maar het zal niet eenvoudig zijn om hier een goed resultaat te behalen.’

‘Erop of eronder’

Yannis Anastasiou, oud-Ajacied en tegenwoordig trainer van Panathinaikos, benadrukt het belang van de wedstrijd voor zijn ploeg. ‘Het is voor ons erop of eronder, want als we verliezen liggen we eruit. Het publiek zal ons steunen, maar we voelen ook de druk van de supporters. Dat kan als een boemerang werken.’ Anastasiou kan vanavond weer een beroep doen op David Mendes da Silva, oud-speler van AZ. De verdediger keert terug van een blessure.

Willems fit, Bruma geschorst

Jetro Willems, die onderdeel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal, liep zaterdag in de gewonnen eredivisiewedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0) een oogblessure op, maar is fit genoeg om te starten. Cocu kan geen beroep doen op Jeffrey Bruma. De verdediger kreeg in de thuiswedstrijd tegen Panathinaikos een rode kaart en is vanavond geschorst.

De wedstrijd Panathinaikos – PSV vangt aan om 19.00 uur en is live te volgen via het liveblog van Onze11. RTL7 zendt de wedstrijd live uit. (Foto: Steindy, Wiki Commons)

Praat Mee!