Manu en Immers keren tegen Rijeka terug in de basis

Feyenoord-trainer Fred Rutten kan donderdagavond weer beschikken over Elvis Manu en Lex Immers als de Rotterdammers het in de Kuip opnemen tegen HNK Rijeka. Manu en Immers keren allebei terug van een spierblessure en zullen starten in de basiself. Dit gaat ten koste van Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena. 

Als Feyenoord de Europese droom in leven wil houden, dan zal het vanavond moeten winnen van de nummer twee van Kroatië. Dat weet ook Rutten, die blij is over een fitte selectie te beschikken. ‘Dat iedereen fit is, is een luxe,’ geeft de trainer aan tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Nee, geen luxeprobleem, want voor een trainer is het heel prettig om een fitte selectie te hebben en dan een keuze te maken wie er wel of niet spelen.’ De stadionclub verzamelde tot dusver drie punten in de Europa League en staat daardoor laatste in groep G. Het gat met koploper Sevilla is echter maar twee punten, wat betekent dat Feyenoord met een zege vanavond goede zaken kan doen.

Kramaric

Andrej Kramaric was twee weken geleden de plaaggeest voor de Rotterdamse defensie. De spits van Rijeka scoorde een hattrick en bezorgde zijn broodheer daarmee de drie punten (3-1). De Kroaat hoopt donderdagavond opnieuw belangrijk te zijn voor zijn ploeg. ‘In de thuiswedstrijd kwam Feyenoord op 1-1 en toen twijfelde ik toch even of het wel zou lukken,’ blikt Kramaric terug op het thuisduel tegen Feyenoord. ‘Maar het werd een gedenkwaardige overwinning. Die wedstrijd heeft wel iets losgemaakt, ik kreeg zoveel sms’jes van mensen die mij feliciteerden, dat het een hele dag had gekost als ik iedereen had geantwoord.’

Sven van Beek en Terence Kongolo hebben de zware taak om Kramaric van scoren af te houden. Van Beek ontbrak in Kroatië vanwege een blessure, maar is er vanavond gewoon weer bij. Routinier Joris Mathijsen is afwezig. De 34-jarige verdediger kampt met een kuitblessure. Voor hem komt het duel met Rijeka te vroeg.

Feyenoord – Rijeka

Feyenoord – Rijeka wordt om 21.05 uur in de Kuip afgetrapt. Het Europa League-duel wordt live uitgezonden door RTL7 en is tevens te volgen via ons liveblog. (Foto: Instagram)

Praat Mee!