Vorm: ‘Geen moment spijt van transfer’

Sinds zijn overgang van Swansea City naar Tottenham Hotspur speelde hij slechts twee officiële duels in de Capital One Cup, maar ondanks het feit dat Michel Vorm niet op veel speelminuten hoeft te rekenen is er van spijt allerminst sprake. Concurrent Hugo Lloris is de steevaste eerste keeper van de Londenaren, desondanks blijft de oud-doelman van FC Utrecht positief: ‘Als je bij een grote club als Spurs tekent, krijg je geen garanties. Ik ben nog steeds blij dat ik hier ben gekomen.’

Vorm krijgt vanavond in Griekenland tegen Asteras Tripoli de kans zich van zijn beste kant te laten zien vanwege een schorsing van de Fransman Lloris. De eerste keus van trainer Mauricio Pochettino doet het uitstekend, wat de kansen voor Vorm bemoeilijkt.
De Ijsselsteiner zegt in gesprek met de Daily Mirror wel te kunnen genieten bij zijn club: ‘De manier waarop we samen trainen is genieten, ook al speel ik zelf niet. Dat klinkt misschien gek want ik wil natuurlijk wel elke wedstrijd meedoen. Maar als iemand het erg goed doet, geniet ik daarvan.’

Toch lijkt de clubkeuze van Vorm ook structurele consequenties te hebben voor zijn rol bij het Nederlands elftal. Hij is niet opgenomen in de voorlopige selectie van bondscoach Guus Hiddink en zijn reserverol bij ‘de Spurs’ lijkt daar niet los van te staan.

Vanavond om 19:00 uur hoopt de vijftienvoudig international zijn doel schoon te houden als zijn ploeg het in de Europa League opneemt tegen de ploeg uit Tripoli. Maar ondanks zijn basisplaats is er weinig geloof op een definitieve plek onder de lat: ‘Zelfs als ik de wedstrijd van mijn leven keep, zal ik Hugo er niet direct uitspelen’ aldus Vorm in gesprek met de Engelse pers.

 

Praat Mee!