Knock-out fase weer in zicht voor Feyenoord

De knock-out fase van de Europa League is weer in zicht voor Feyenoord. De nummer drie van de eredivisie legde een goede eerste helft op de mat en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de drie punten. In de Kuip eindigde het duel tegen Rijeka in een 2-0 overwinning voor de Rotterdammers.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na acht minuten stond de 1-0 op het scorebord. Sven van Beek dribbelde het middenveld in en zocht Colin Kazim-Richards door de lucht. De spits kopte de bal terug op Karim El Ahmadi, die het speeltuig onhoudbaar in het dak van het doel schoot. Na de openingsgoal denderde Feyenoord door. De Rotterdammers speelden fris aanvallend voetbal en zochten veelal de voetballende oplossing. Het elftal van Fred Rutten kwam na twintig minuten zelfs op 2-0. Een hoekschop van de voet van aanvoerder Jordy Clasie werd bij de eerste paal tot doelpunt gepromoveerd door Lex Immers.

In het vervolg van de eerste helft had Feyenoord het beste van het spel. Rijeka kwam wel wat beter in de wedstrijd en deelde wat speldenprikjes uit. Andrej Kramaric werd halverwege de eerste helft voor de eerste keer gevaarlijk met een poging vanaf de rand van het strafschopgebied. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer stond echter goed opgesteld en kon de inzet van de Kroatische spits in tweede instantie klemmen. Op slag van rust werd Feyenoord nog een glaszuiver doelpunt ontnomen, nadat El Ahmadi werd teruggefloten voor buitenspel. Het doelpunt dat Elvis Manu uit de voorzet van El Ahmadi maakte mocht dan ook niet deren.

In de tweede helft was Feyenoord geen schim meer van de ploeg die het in de eerste helft was. De Rotterdammers liepen steeds verder achteruit en durfden aanvallend geen risico’s meer te nemen. Rijeka nam het heft in handen, maar slaagde er niet in een vuist te maken. Halverwege het tweede bedrijf werd Rijeka gevaarlijker en kreeg het via Kramaric een uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. De spits ontsnapte aan de buitenspelval en had de hoek voor het uitkiezen. Vermeer bleef echter lang staan en voorkwam met een fantastische redding de 1-2.

Rijeka ging in het restant van de wedstrijd nog wel op zoek naar de 1-2, maar werd niet meer gevaarlijk. Ondanks een slechte tweede helft wist Feyenoord de overwinning over de eindstreep te trekken en heeft het weer uitzicht op overwintering in Europa. Na vier gespeelde wedstrijden is Feyenoord terug te vinden op de tweede plek, die aan het einde van de rit recht geeft op een ticket voor de knock-out fase van de Europa League. Rijeka en Standard Luik volgen op twee punten, terwijl Sevilla aan kop gaat met acht punten.

Scoreverloop:

8. El Ahmadi 1-0

20. Immers 2-0

Opstellingen Feyenoord – Rijeka:

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Wilkshire (73. Boulahrouz), Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards en Manu (62. Boëtius).

Opstelling Rijeka: Vargic; Tomecak, Samardzic, Leskovic, Leovac; Jugovic, Jajalo, Cvijanovic; Moisés, Sharbini (50. Kvrzic) en Kramaric.

Bijzonderheden:

Video’s

1-0 El Ahmadi

2-0 Immers

Praat mee:

Praat mee over Feyenoord – Rijeka via Twitter!

Praat Mee!