Hiddink biedt ontslag aan bij verlies tegen Letland

Oranje-bondscoach Guus Hiddink zal, wanneer zijn ploeg verliest van EK-kwalificatie opponent Letland, opstappen als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat beloofde de oefenmeester vrijdag tijdens de persconferentie.

Ondanks dat de onder vuur liggende Hiddink aangaf nog niet over opstappen te hebben nagedacht, zal de bondscoach toch het bijltje erbij neergooien wanneer ook tegen Letland een slecht resultaat behaald wordt. ‘Als we verliezen is het logisch dat ik opstap’, liet Hiddink weinig aan de verbeelding over.

Hiddink kent een dramatische start als bondscoach van het Nederlands elftal. De ervaren coach ging onderuit tegen Italië, Tsjechië en IJsland en won met veel moeite van Kazachstan. Volgens de keuzeheer lag dat onder andere aan vier vroege achterstanden. ‘Bij alle vier de wedstrijden hebben we onszelf al vroeg in de wedstrijd in de voet gesproken’, stipte de Achterhoeker aan. Daardoor moesten we snel omschakelen naar een andere speelwijze die we lang niet gespeeld hebben.’

Nederland – Letland wordt volgende week zondag afgewerkt. De woensdag daarvoor treft Oranje Mexico in een oefeninterland.

Praat Mee!