Update | Woordvoerder Ziggo: ‘Klantenservice niet overbelast’

Ajax maakte vrijdagochtend haar nieuwe hoofdsponsor bekend. Het kabelbedrijf Ziggo zal vanaf 1 januari 2015 op de shirts van de Amsterdamse club staan. De bekendmaking zorgde vooralsnog alleen voor negatieve gevolgen voor Ziggo.

Woedende supporters van Eredivisieclubs (lees: Feijenoord en ADO-fans) bellen volgens De Telegraaf namelijk massaal naar de klantenservice van de toekomstige sponsor van Ajax, 0m hun abonnement op te zeggen. De lijn zou zelfs overbelast zijn, waardoor mensen die bellen voor een opzegging later worden teruggebeld.

Ajax, de club van Oranje-internationals Jasper Cillessen, Joël Veltman, Davy Klaassen en Ricardo van Rhijn, is tot medio 2019 met Ziggo verbonden. Laatstgenoemde gaat acht miljoen per jaar betalen aan Ajax. Dit kan door een variabel deel van twee miljoen (mogelijk door het behalen van sportieve prestaties) oplopen tot een bedrag van tien miljoen.

Michael Kinsbergen, algemeen directeur bij Ajax, is in tegenstelling tot vele anderen, erg blij met de nieuwe sponsor. ‘Met Ziggo hebben we een partner gevonden die echt bij Ajax past. Het is een modern, ambitieus bedrijf waar veel jonge mensen werken en dat midden in de maatschappij staat.’

Update 14:10

Volgens Ziggo is er geen sprake van overbelasting als gevolg van het nieuwe sponsorschap. ‘Het is niet drukker dan normaal. Als er in bepaalde regio’s een lange wachttijd is, dan heeft dat een andere reden’, meldt een woordvoerder van de kabelexploitant vrijdagmiddag.

‘Voetbal is emotie, en wij hebben ook de social media bijgehouden. Maar het wordt allemaal een beetje aangezet, wij ervaren het helemaal niet zo ernstig’, vertelde CEO Babtiest Coopmans op een persconferentie omtrent de sponsorovereenkomst.

Zie hieronder enkele reacties van protesterenden op Twitter.

Tweet ziggo 5Tweet ziggo 7

Tweet ziggo 4 Tweet ziggo 3

Tweet ziggo 2

Tweet ziggo 1Tweet ziggo 6

Tweets ziggo

  1. By szyby zespolone piotrków on 12 juli 2015 at 08:50

    szyby zespolone piotrków

    Zakład szklarski oferuje szkło i wyroby szklane,szyby zespolone.Szklarz w Piotrkowie Trybunalskim gwarantuje profesjonale usługi szklarskie w niskich cenach.

Praat Mee!