Vlaar en Van Dijk op de radar van Engelse topclubs

Oranje-internationals Ron Vlaar en Virgil van Dijk worden nauwlettend in de gaten gehouden door Arsenal. Volgens The Daily Mail komt het scoutingteam van de Londense club volgende week bijeen om de opties op de winterse transfermarkt te bespreken.

Naast de namen van onze landgenoten prijkt ook de naam van Chris Smalling van Manchester United op het verlanglijstje van Arsenal. De clubleiding van de Engelse topclub streeft ernaar om in de winterstop de defensie te versterken, nadat Thomas Vermaelen afgelopen zomer ‘The Gunners’ verruilde voor het rood-blauwe tricot van FC Barcelona. Vlaar is aan het einde van het huidige seizoen transfervrij en zal dus in de winterstop verkocht moeten worden wil zijn huidige werkgever Aston Villa nog geld aan hem verdienen. Het contract van Van Dijk bij het Schotse Celtic loopt een jaar langer door, tot 2017. Tijdens de zomerse transferperiode zette Celtic de 23-jarige verdediger nog korte tijd op non-actief, omdat Van Dijk zijn zinnen had gezet op een vertrek.

United ook in de race voor Vlaar

De belangstelling voor Vlaar blijft niet beperkt tot Arsenal. Naar verluidt mengt Louis van Gaal zich met zijn club Manchester United ook in de strijd om de handtekening van de mandekker. Aston Villa-voorzitter Randy Lerner is echter niet bereid om mee te werken aan een tussentijds vertrek van de 29-jarige Noord-Hollander. Volgens The Telegraph heeft Lerner aan Aston-Villa trainer Paul Lambert laten weten niet voornemens te zijn om Vlaar in de winterstop te laten gaan. (Foto: Instagram)

Praat Mee!