Derksen over Veltman: ‘Mag veters Van Dijk nog niet vastmaken’

In het praatprogramma Voetbal International besproken de heren aan tafel de huidige selectie van het Nederlands elftal. Johan Derksen en René van der Gijp vertelde zeer verbaast te zijn over de afwezigheid van verdediger Virgil van Dijk.

‘Ik heb geen idee waarom hij er niet bij zit. In het internationale voetbal is het postuur belangrijk, dus een centrum met Vlaar en Van Dijk zou het best zijn’, begon Van der Gijp.

‘Trainers hebben blijkbaar twijfels over hem. Maar wanneer ik hem zie spelen dan blinkt hij uit’, sluit Derksen zich bij Van der Gijp aan. ‘Hij komt mee op, hij duikt in het strafschopgebied van de tegenstander op, hij is er bij corners. Hij ontwikkelt zich goed’, vertelde Derksen, die de verdediger van het Schotse Celtic vergelijkt met Ajacied Joël Veltman. ‘Die Veltman mag zijn veters nog niet vastmaken’, zei de snor stellig.

Derksen gaat nog even door op het feit waarom Veltman wél is opgeroepen door bondscoach Guus Hiddink. ‘Op wat voor basis wordt zo’n Veltman nou bij de selectie gehaald? Omdat men hem zo’n talent vent? Ik vind het onbegrijpelijk. Die kleine Van Oostveen moet er wat van zeggen’, doelt Derksen op Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB. ‘Want hij heeft overal verstand van’, sloot de lichtelijk cynische Derksen af.

Programma Oranje

Komende woensdag, 12 november, speelt Oranje thuis tegen Mexico een oefenwedstrijd. Om 20:30 uur zal er worden afgetrapt in de Amsterdam ArenA. Vier dagen later is in dezelfde ArenA Letland, in een EK-kwalificatieduel, de tegenstander om 18:00 uur. Er zullen punten moeten worden gepakt wilt het Nederlands elftal deelnemen op het EK 2016.

Guus Hiddink, die de eerste twee kwalificatiewedstrijden verloor, vertelde onlangs dat hij zijn ontslag in dient als er niet wordt gewonnen van Letland. Er zal dus een heuse druk liggen op de interland. Bekijk hier de volledige selectie van Oranje voor de komende twee wedstrijden.

 

 

Praat Mee!