Klaassen meldt zich af voor Oranje

Davy Klaassen heeft zich zondagmiddag met een liesblessure afgemeld voor Oranje. De Ajacied maakte dit na afloop van de gewonnen competitiewedstrijd tegen SC Cambuur (2-4) bekend voor de camera van FOX Sports

De middenvelder kreeg deze week last van zijn lies. Een MRI-scan liet geen duidelijke schade zien aan de lies van Klaassen. De eenvoudig international leek tijdens het eredivisieduel tegen Cambuur ook geen last te hebben en werd pas na 87 minuten naar de kant gehaald. Na afloop van de wedstrijd gaf Klaassen aan dat het toch niet goed voelde. ‘Ik voel dat het nu toch wel echt stijf wordt,’ vertelt Klaassen over zijn lieskwetsuur.

De geboren Hilversummer heeft uiteindelijk in samenspraak met Ajax-trainer Frank de Boer en de medische staf van Ajax de knoop doorgehakt. ‘Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat dit het beste is,’ verklaart Klaassen. ‘Ik baal er heel erg van. Ik ben wel vaker doorgelopen en dan duurde het uiteindelijk heel lang voordat ik weer terug was. Ik neem deze beslissing om mezelf in bescherming te nemen.’ (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!