Van Hanegem: ‘Echt veel rare dingen’

Er is veel kritiek op de aankondiging van Guus Hiddink dat hij stopt met het Nederlands elftal als er wordt verloren van Letland. Ook Willem van Hanegem vindt het maar vreemd allemaal.

‘Wat is er toch met onze mensen bij het Nederlands elftal gebeurd waardoor we zo in de war zijn geraakt? Ik zie echt heel rare dingen gebeuren. En ik niet alleen. De buitenwacht raakt niet uitgefantaseerd over plannen van aanpak, de leeftijd van Guus Hiddink, het leiderschap van Bert van Oostveen, de gebaartjes van Huntelaar en Van Persie, het plotselinge afscheid van Kuyt, de onverwachte nederlagen. Ik kan zo nog wel even doorgaan’, begint hij zijn column in het Algemeen Dagblad.

Op de persconferentie van vrijdag vroeg een journalist wat Hiddink gaat doen als er wordt verloren van Letland. ‘.Op de eerste plaats omdat iemand zo’n vraag durft te stellen. En op de tweede plaats omdat Hiddink zijn hoofd gewoon vrijwillig in een strop steekt. Als hij het grappig bedoelde, vind ik het een slechte grap. Opstappen als je verliest van Letland. Van Letland! Als het nou van Argentinië is, maar we hebben het over Letland. Daar winnen we altijd van. En als we daar nu ook gewoon van winnen, dan mag Guus ineens blijven zitten?’, schrijft Van Hanegem.

Tot slot is de oud-voetballer het ook niet eens met Robin van Persie, die onlangs uitgebreid over Oranje sprak in de media. ‘Die Van Persie nodigt plotseling journalisten uit om eens gezellig te komen praten in Manchester over hemzelf en het Nederlands elftal. Die aandacht had hij kennelijk nodig. Dat is echt heel apart en het bewijst voor mij dat de mensen bij het Nederlands elftal de weg kwijt zijn.’

Praat Mee!