Vlaar: ‘Nog nooit eerder zo’n uitspraak gehoord’

Ron Vlaar is verbaasd over de uitspraak van Guus Hiddink. De bondscoach maakte tijdens een persconferentie bekend op te stappen wanneer het Nederlands elftal verliest van Letland. ‘Zo’n uitspraak heb ik een trainer nog nooit horen doen’, zei de verdediger vlak na aankomst in Noordwijk.

Vlaar miste de eerste vier duels van Oranje vanwege een kuitblessure. De kwalificatieduels bekeek hij thuis voor de televisie. ”Ik heb weleens leukere en makkelijkere wedstrijden gezien. Ik zat me te verbijten omdat ik niet kon meedoen. Dan is het helemaal balen als het niet loopt. Maar laten we het niet overdrijven. We zitten in een moeilijkere fase, maar weten wat we kunnen.’

De verdediger van Aston Villa is blij om terug te zijn, maar weet ook dat er hard gewerkt moet worden. ‘Nee, ik ben nog niet in WK-vorm. Zoiets is niet zo makkelijk op te roepen, dan zou iedereen altijd op dat niveau zijn. Maar we werken keihard en dan gaan we het wel zien. De uitspraak van de trainer speelt voor mij niet mee de komende duels. Je hoort er voor jezelf alles aan te doen om te winnen en dan ga je automatisch ook voor je trainer door het vuur. Dat is de wisselwerking’, besluit Vlaar.

Praat Mee!