Roda-doelman Verbist scheurt oor af

Roda JC-doelman Bram Verbist liep vrijdagavond een opmerkelijke blessure op. Na een botsing met de noppen van Emmen-aanvaller Roland Bergkamp scheurde de Belgische keeper zijn oor af. In het ziekenhuis in Heerlen bleek dat Verbist veel geluk had gehad; zijn oor hing er vrijwel helemaal af.

Het rechteroor van Verbist bloedde hevig, maar was voor de sluitpost geen reden om direct de handdoek in de ring te gooien. Hij wilde in eerste instantie gewoon doorspelen. De medische staf van Roda JC vond dat geen goed idee en liet de technische staf van de Limburgse club de keeper naar de kant halen. Verbist werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis in Heerlen gebracht, alwaar chirurgen zijn oor weer aannaaiden. Verbist mocht van geluk spreken dat zijn oor niet volledig was losgescheurd.

Hoofdpijn

Tegenover het Algemeen Dagblad liet de goalie zondag weten dat hij last heeft van de hechtingen en ook een flinke hoofdpijn heeft overgehouden aan zijn bizarre blessure. Desalniettemin verwacht Verbist dat hij dinsdag weer op het trainingsveld staat in Kerkrade, mits de artsen daar toestemming voor geven. Roda JC won het Jupiler League-duel tegen FC Emmen overigens met 2-3 en gaat daardoor samen met NEC aan kop in de tweede divisie van Nederland. (Foto: FOX Sports)

Praat Mee!