Fer: ‘Bij zege kunnen we weer vooruit kijken’

Leroy Fer denkt niet dat er voor Nederland heel veel veranderd aan de voorbereiding op het duel tegen Letland. Hoewel Guus Hiddink bekendmaakte bij verlies op te stappen, vindt de middenvelder dat Oranje voor elk duel honderd procent zou moeten geven.

Wel denkt de speler van Queens Park Rangers dat het voor eigen publiek iets makkelijker is. ‘Natuurlijk heerst er druk. Maar bij Oranje moeten we sowieso elk duel winnen. Dat de trainer dit aangeeft, doet wel iets extra’s met de wedstrijd. Ik denk dat het voor eigen publiek ook iets makkelijker is. Als we winnen van Letland, en dat moet met deze spelers lukken, sluiten we 2014 goed af en kunnen we weer vooruitkijken.’

Fer werd zondagavond aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd nadat Ajax-speler Davy Klaassen geblesseerd afhaakte. ‘Natuurlijk was ik graag meteen opgeroepen. Het was een teleurstelling toen de trainer mij vrijdag belde. Hij vertelde dat hij moest kiezen tussen bepaalde middenvelders. Het gaat redelijk, ik begin mijn draai te vinden en word belangrijk voor de ploeg. Om meteen bij de Oranje-selectie te zitten, moet het nog iets beter gaan’, aldus de 24-jarige speler.

Praat Mee!