De Jong vervangt De Jong bij Oranje

Bondscoach Guus Hiddink heeft maandag PSV-spits Luuk de Jong opgeroepen voor het Nederlands elftal. De tweelingbroer van Siem de Jong vervangt zijn naamgenoot Nigel de Jong die eerder op de maandag zich had afgemeld met een hamstringblessure. Het is de eerste keer dat Luuk de Jong wordt opgeroepen door Guus Hiddink. 

Luuk de Jong verkaste afgelopen zomer naar de club uit Eindhoven na een mislukt avontuur bij Borussia Mönchengladbach. De spits begon stroef, maar lijkt de laatste tijd zijn draai te hebben gevonden bij PSV. Afgelopen week was De Jong zowel trefzeker in Europa (2-3 winst tegen Panathinaikos) als in de Nederlandse competitie (1-2 overwinning op Heracles).

De laatste keer dat Luuk de Jong in actie kwam voor Oranje dateert van 29 februari 2012. Destijds speelde het Nederlands elftal een oefenwedstrijd op Wembley tegen Engeland, die met 2-3 werd gewonnen. De 24-jarige aanvaller, die in Zwitserland het levenslicht zag, heeft zeven interlands achter zijn naam staan waarin De Jong goed was voor één treffer. (Foto: YouTube)

Praat Mee!