Teruggekeerde Van Rhijn: ‘Verplicht die wedstrijd te winnen’

Ricardo van Rhijn keert naar eigen zeggen als een rijpere speler terug bij het Nederlands elftal na een jaar afwezigheid. In gesprek met NU.nl geeft de rechtsback aan dat voor Oranje alleen de winst telt tegen Letland.

Na een mindere periode bij Ajax was Van Rhijn even uit beeld verdwenen bij het Nederlands elftal en miste hij onder andere het WK. Tegenwoordig gaat het beter met de Leidenaar en dus was Van Rhijn maandag blij om weer terug te zijn bij Oranje. ‘Ik kom hier een stukje rijper binnen, toen was het allemaal nieuw voor me. Ik heb daarna een mindere periode achter de rug die ook wel goed voor me was’, aldus de rechtsback, die de voorkeur krijgt van bondscoach Guus Hiddink boven Daryl Janmaat.

Of Van Rhijn tijdens de komende interlandperiode ook aan spelen toekomt is nog de vraag. In principe is Van Rhijn tweede keus achter Gregory van der Wiel, maar toch wil de Ajacied zich van zijn beste kant laten zien. ‘Het is wat dat betreft als jonge jongen nog steeds een hele eer om hier te zijn en we zien wel of dat tot minuten leidt’, zegt Van Rhijn, die weet wat er van Oranje wordt verwacht tegen Letland. ‘We zijn verplicht om die wedstrijd te winnen.’ (Foto: Marcel Steenis, Wiki Commons)

Praat Mee!