Van Persie niet inzetbaar tegen Mexico

Robin van Persie is woensdagavond niet inzetbaar voor Oranje in de oefenwedstrijd tegen Mexico. Dat maakte bondscoach Guus Hiddink dinsdagmiddag bekend op een persconferentie voorafgaand aan het vriendschappelijke duel met de Zuid-Amerikanen.

Test Van Persie en Huntelaar

‘Ik denk niet dat hij inzetbaar is als hij vandaag niet voluit kan spelen. Als hij fit zou zijn, dan zou hij zeker hebben gespeeld,’ aldus Hiddink over zijn aanvoerder. De 68-jarige bondscoach baalt van het uitvallen van Van Persie, daar hij tegen Mexico had willen experimenteren met Van Persie en Huntelaar in de basis. Het verklaart wel waarom Hiddink na de afmelding van Nigel de Jong niet een middenvelder opriep maar PSV-spits Luuk de Jong. De bikkelharde middenvelder van AC Milan zou overigens niet in de basis starten tegen Letland. Dat maakte NOS-commentator Jeroen Elshoff op uit de woorden van de bondscoach.

Clasie ook niet fit, Willems start

Naast Van Persie ontbreekt ook Jordy Clasie in de wedstrijdselectie voor het weerzien met Mexico. ‘Clasie heeft hamstringproblemen en zal ook niet inzetbaar zijn. Dat is jammer,’ vertelde Hiddink over de lichamelijke ongemakken van de middenvelder van Feyenoord. Hij verklapte alvast aan het aanwezige journaille dat Jetro Willems en Arjen Robben in de basis beginnen tegen Mexico. ‘Arjen gaat starten tegen Mexico, maar hij gaat niet de hele wedstrijd spelen omdat hij voor zondag heel belangrijk is. Ik denk niet dat de Mexicanen op een verkeerde manier revanche tegen hem willen nemen,’ aldus Hiddink over zijn sterspeler, die tijdens het afgelopen WK in de achtste finale wedstrijd tegen Mexico een fopduik maakte en zich daarmee de woede van het Mexicaanse volk op zijn hals haalde.

Nederland – Mexico

Het vriendschappelijke duel Nederland – Mexico wordt woensdagavond gespeeld in de Amsterdam Arena. De wedstrijd vangt aan om 20.30 uur en wordt live uitgezonden door SBS6. Tevens volgen wij de wedstrijd op de voet via ons liveblog. (Foto: Instagram)

Praat Mee!