Hiddink: ‘Verwacht geen wraakzuchtig Mexico’

Guus Hiddink verwacht niet dat Mexico nog steeds op wraak zint voor de wedstrijd tegen Nederland tijdens het WK in Brazilië. De Mexicanen zijn van mening dat Arjen Robben een strafschop versierde waardoor Nederland alsnog met 1-2 won en zo de volgende ronde behaalde.

Wel denkt de bondscoach dat de Mexicanen extra gemotiveerd zullen zijn. ‘Ik heb een paar interviews gezien en gelezen waarin ze aangeven vooral een mooie wedstrijd te willen spelen. Ik denk niet dat er veel teruggedacht zal worden aan alle polemiek rondom die WK-wedstrijd. Al zullen ze vast willen laten zien dat ze onterecht uitgeschakeld zijn door Nederland.’

Omdat Nederland zondag de belangrijke wedstrijd tegen Letland speelt, zullen er tegen Mexico als het even kan spelers worden gespaard. ‘Ik ga wel scherp in de gaten houden hoe Mexico speelt. Als ze er een harde wedstrijd van maken haal ik een belangrijke speler als Arjen Robben natuurlijk snel naar de kant. Maar ik denk dat het meevalt. Volgens mij zit er geen verkeerde vorm van revanchegevoelens bij Mexico’, besluit de bondscoach.

Praat Mee!