Hiddink: ‘Uitspraak over opstappen is een bijzaak’

Guus Hiddink speelt woensdagavond met het Nederlands elftal een oefenduel met Mexico. Vervolgens is Letland de tegenstander, in de derde EK-kwalificatiewedstrijd. De eerste kwalificatiewedstrijden werden verloren, dus dat het beter moet is duidelijk. Bondscoach Hiddink legde dinsdagmiddag tijdens de persconferentie uit, hoe Oranje de komende wedstrijden zal gaan spelen.

‘Ik ga niet meer met het systeem experimenteren’, begon Hiddink. ‘Op het middenveld kunnen we met de punt naar voren of punt naar achteren spelen. Of we kunnen met een schaduwspits spelen. Het fundament blijft echter staan.’

Klaas-Jan Huntelaar in de spits en Robin van Persie als zo’n ‘schaduwpits’ erachter zou een optie zijn, maar (nog) niet in het duel met Mexico, waarin laatstgenoemde niet in actie zal gaan komen. ‘We moeten de fitheid van Van Persie in de gaten blijven houden, maar zondag zou het een optie kunnen zijn om met Van Persie én Huntelaar voorin te spelen. Dat zou dan wel gevolgen hebben voor de vleugelbezetting’, legde Hiddink uit.

IJsland – Nederland

Hiddink zei verder dat de ploeg de verloren wedstrijd tegen IJsland (2-0) teruggekeken én geanalyseerd heeft. ‘Met de goede dingen waren we snel klaar. Bij de slechte dingen hebben we uiteraard stilgestaan en die dingen nemen we mee naar de wedstrijden tegen Mexico en Letland’, vertelde Hiddink, die aangaf niet meer stil te willen staan bij zijn uitspraak op te stappen als de wedstrijd tegen Letland verloren gaat. ‘Dat zijn bijzaken. Het gaat om het voetbal.’

Nederland – Mexico

Voor de Mexicanen zal het oefenduel voelen als een revanche. Oranje schakelde het Zuid-Amerikaanse land afgelopen zomer uit op het WK in Brazilië. ‘Mexico zal hierheen komen om te laten zien dat ze door ons onterecht zijn uitgeschakeld tijdens het WK’, vertelde Hiddink dan ook. ‘Ze komen hier niet om even ‘supervriendschappelijk’ te spelen. Dat komt sowieso niet meer voor. Ik verwacht ze met een goede instelling en het plan om te laten zien dat ze er onterecht uit zijn gedonderd door Oranje’, sprak de keuzeheer.

Er word woensdag om 20:30 uur afgetrapt in de Amsterdam ArenA. Zondag begint Oranje op het opmerkelijke tijdstip van 18:00 uur de wedstrijd tegen Letland.  De wedstrijd tegen de Mexicanen wordt op SBS6 uitgezonden, terwijl u het kwalificatieduel met Letland op NPO 3 kunt volgen. Uiteraard doen wij, van Onze11, live verslag van beide wedstrijden.

 

 

Praat Mee!