Mexicanen nog altijd boos op vallende Robben

Woensdagavond staat de oefenwedstrijd tussen Nederland en Mexico op het programma. De Mexicanen hebben Arjen Robben echter nog lang niet vergeven voor de penalty op het WK in Brazilië. ‘Hij is een acteur en nog een leugenaar ook’, aldus de Mexicaanse fans.

Een paar uur voor de wedstrijd gaan de Mexicaanse fans los op social media. ‘Die kale leugenaar! Hij is niet alleen acteur, maar ook nog eens oneerlijk’, citeert De Telegraaf een boze Mexico-fan. Bondscoach Guus Hiddink liet gisteren echter weten geen revanchegevoelens bij de Mexicaanse spelers te verwachten.

Volgens de Mexicaanse journalisten is dat ook het geval. In de kranten wordt er nauwelijks gesproken over de steraanvaller van Oranje. Volgens Gerardo Velázquez, journalist van voetbalkrant Record, betekent dat niet dat het helemaal niet meer leeft. ‘Nederland is tot ‘non-grata’ verklaard door het Mexicaanse legioen. Op het moment dat we het meest verwachtten van onze nationale ploeg, toen we zo dicht bij de kwartfinales waren, zetten de Nederlanders ons terug op onze plek. Dat was niet alleen door de betwiste actie van Robben, het kwam doordat we niet wisten op het juiste moment te winnen. Zo simpel als wat’, zo schrijft de journalist.

Praat Mee!