Hiddink gooit opstelling Oranje op de schop

Tim Krul is een van de meest verrassende namen in de basisopstelling van het Nederlands elftal dat woensdag aantreedt tegen Mexico. De Newcastle goalie vervangt Jasper Cillessen onder de lat bij Oranje.

Krul kwam tijdens het WK in Brazilië voor het laatst in actie voor Oranje toen hij in de kwartfinale ook al de doelman van Ajax verving. Dat gebeurde toen in de allerlaatste minuut van de verlenging, omdat Krul beter zou zijn in het stoppen van strafschoppen dan Cillessen. Krul stopte twee pingels en loodste Oranje toen naar de halve finale.

Ricardo van Rhijn, Veltman en Afellay

Ricardo van Rhijn speelt op de rechtsback-positie ten faveure van Gregory van der Wiel die nog wel in de opstelling werd verwacht. Naast Daley Blind speelt Ibrahim Afellay op het middenveld en dus niet Georginio Wijnaldum. In de verdediging krijgt Joël Veltman de voorkeur boven Stefan de Vrij, die net als Van der Wiel rust lijkt te krijgen.

Opstelling Nederlands elftal

De opstelling van het Nederlands elftal tegen Mexico: Krul; Van Rhijn, Veltman, Vlaar, Willems; Afellay, Blind, Sneijder; Robben, Huntelaar, Depay. Volg de wedstrijd in het liveblog Nederland – Mexico.

Praat Mee!