Oranje opnieuw achter bij rust

Het Nederlands elftal staat woensdagavond opnieuw achter. Tijdens Nederland – Mexico kwam de equipe van bondscoach Guus Hiddink al na acht minuten op een 0-1 achterstand.

Carlos Vela, die jarenlang weigerde voor Mexico uit te komen, zorgde ervoor dat Oranje wederom vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam. Dat overkwam het Nederlands elftal ook al tegen IJsland, Italië en Tsjechië terwijl ook Kazachstan op voorsprong wist te komen tegen het Nederlands elftal. Alleen tegen laatstgenoemde wist Oranje alsnog de winst te pakken, de wedstrijden tegen Italië, IJsland en Tsjechië gingen onder Hiddink verloren.

Het leidde ertoe dat Hiddink onlangs een heus Plan van Aanpak presenteerde en tijdens een persconferentie toelichtte. Opvallenderwijs stond in dat Plan van Aanpak juist dat Oranje een vroege tegengoal moest voorkomen. ‘Omdat gemerkt is dat we dan meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander spelen’, was daarover de uitleg. Nu staat Oranje dus wederom met 0-1 achter met rust. De tweede helft is te volgen in ons liveblog.

Praat Mee!