Hiddink: ‘Ik blijf bij de uitspraak die ik heb gedaan’

Het Nederlands elftal leed woensdagavond tegen Mexico (2-3) alweer haar vierde nederlaag in vijf duels onder Guus Hiddink. De bondscoach verscheen kort na de wedstrijd voor de camera van SBS6 en was duidelijk over de uitspraak die hij afgelopen week deed. ‘Ik blijf bij de uitspraak die ik heb gedaan,’ doelde Hiddink op het feit dat hij zijn ontslag indient bij een slecht resultaat in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland.

Nederland – Mexico

SBS6-verslaggever Hans Kraaij junior vroeg Hiddink naar zijn mening omtrent het defensief falen van het Nederlands elftal. ‘Ik denk dat het met horten en stoten ging. We mogen niet zo drie goals tegen krijgen,’ blikte Hiddink terug op de tegentreffers die werden geïncasseerd tegen Mexico. ‘Bij de eerste goal lopen ze te makkelijk door aan de linkerkant. We blijven te veel op afstand en daarna volgt een reeks van fouten. Bij de tweede goal gaat Willems in de fout. Willems moet heel snel leren dat hij dit niet mag doen op dit niveau,’ was de bondscoach hard in zijn oordeel. ‘Deze fouten mag je internationaal niet maken. We hebben geen overschot aan superieure verdedigers en hebben moeite met verdedigen. Dat is duidelijk. We hebben wel veel kracht getoond in de aanval, maar waren niet beslissend genoeg in de eindfase.’

Van Persie en Huntelaar

Hiddink ging vervolgens in op de vraag of Robin van Persie zondag in actie kan komen. ‘Ik denk dat Van Persie morgen goed kan trainen en zondag gaat spelen. Het is heel goed mogelijk dat Van Persie en Huntelaar zondag in de basis staan,’ lichtte de bondscoach een tipje van de sluier op. Op de vraag van Kraaij jr. of Robben en Sneijder dan ook spelen was de bondscoach duidelijk. ‘Ja, dat lijkt me wel.’ Tot slot ging Hiddink nog in op een mogelijk ontslag bij een slecht resultaat tegen Letland. ‘Ik blijf bij de uitspraak die ik heb gedaan,’ was Hiddink duidelijk.

Praat Mee!