Rekik opgeroepen als vervanger Vlaar

Bondscoach Guus Hiddink heeft Karim Rekik opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Ron Vlaar. De linker centrale verdediger van PSV voegt zich vrijdagochtend bij de selectie van het Nederlands elftal, dat zich momenteel voorbereidt op het EK-kwalificatieduel met Letland.

Jong Oranje

Rekik maakt momenteel nog deel uit van het keurkorps van Jong Oranje-bondscoach Remy Reijnierse. Jong Oranje speelt donderdagavond een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Na het treffen met onze oosterburen vertrekt Rekik naar Noordwijk om zich te melden voor het grote Oranje.

Blessure Vlaar

De blessure die Vlaar woensdagavond opliep in het verloren oefenduel met Mexico (2-3) dwingt de verdediger om het trainingskamp van het Nederlands elftal te verlaten. Hiddink vreesde vlak na de wedstrijd al dat Vlaar niet inzetbaar zou zijn voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. ‘Het ziet er niet goed uit voor Vlaar,’ liet Hiddink donderdagavond weten in gesprek met SBS6. ‘Hij kreeg last van zijn kuit, niet hetzelfde als eerst maar een nieuwe blessure.’

Nederland – Letland

Het Nederlands elftal meldde zich daags na het treffen met Mexico weer op het trainingscomplex van Quick Boys in Katwijk. Alle basisspelers bleven binnen, op doelman Tim Krul na. Ook Leroy Fer liet zijn gezicht niet zien. Na zijn invalbeurt tegen Mexico is de middenvelder ziek geworden. Fer bleef dan ook achter in het spelershotel. Oranje speelt zondagavond haar vierde groepswedstrijd in de EK-kwalificatiereeks. In de Amsterdam Arena neemt Oranje het vanaf 18.00 uur op tegen Letland. (Foto: YouTube)

 

Praat Mee!