Huntelaar en Van Persie werken aan relatie én goals

VIDEO | Klaas Jan Huntelaar en Robin van Persie staan op het punt om voor het eerst gezamenlijk aan de aftrap te verschijnen in Oranje. Bondscoach Guus Hiddink kondigde woensdag aan dat hij met beide doelpuntenmakers zal gaan starten

En toeval of niet, sinds woensdag zijn Huntelaar en Van Persie onafscheidelijk bij het Nederlands elftal. Na het veelbesproken incident tijdens de wedstrijd tegen Kazachstan, beide spitsen lieten toen non-verbaal duidelijk merken niet heel blij met elkaar te zijn, lijkt het er nu op dat de twee beste vrienden aan het worden zijn.

Uit eten

Zo zaten Huntelaar en Van Persie donderdagavond gezellig naast elkaar tijdens een etentje met de selectie. Van Persie postte bovenstaande foto op zijn Instagram met de begeleidende tekst ‘quality dinner with the boys’. De tafel werd verder gedeeld met Ibrahim Afellay, Arjen Robben en Wesley Sneijder.

Doelpunten

Vrijdag volgde onderstaande video van OnsOranje waarop Huntelaar en Van Persie de ene na de andere bal in het net doen belanden tijdens een training van het Nederlands elftal. Beide spitsen scoorden er vrijdagmiddag lustig op los op de training en de video past precies binnen het charme-offensief dat sinds woensdag gaande is.

Opstelling tegen Letland

Hiddink gaf woensdag aan dus te zullen starten met Huntelaar én Van Persie, terwijl het ook ‘zeer aannemelijk’ is volgens de bondscoach dat Arjen Robben en Wesley Sneijder zullen gaan starten. Het opstellen van deze ‘Grote Vier’ zal waarschijnlijk ten koste gaan van de eveneens aanvallend ingestelde Ibrahim Afellay en Memphis Depay, die woensdag geen goede indruk achterlieten tijdens het duel tegen Mexico.

In welke opstelling Hiddink zondag exact tegen Letland aan zal treden, is nog niet duidelijk. Wel is de verwachting dat Gregory van der Wiel weer start als rechtsback ten faveure van Ricardo van Rhijn terwijl Jasper Cillessen waarschijnlijk terugkeert op doel. Ron Vlaar zal zondag door een blessure niet in actie komen, terwijl Hiddink het weifelende optreden van Jetro Willems als linksback ook mee zal wegen in het bepalen van zijn opstelling. (Foto: Instagram)

Praat Mee!