Van Persie over alles-of-niets wedstrijd: ‘Apart gevoel’

Oranje aanvoerder Robin van Persie houdt er een ‘apart gevoel’ aan over dat bondscoach Guus Hiddink zijn lot zondag heeft toevertrouwd aan zijn spelers tijdens de wedstrijd tegen Letland. De bondscoach kondigde aan op te zullen stappen als Nederland niet wint van Letland en bevestigde die woorden woensdag andermaal.

‘Het geeft een wat apart onderbuikgevoel’, tekent Voetbal International op uit de mond van Van Persie. Toch ziet de aanvaller er ook wel iets in dat Hiddink zo uitgesproken was. ‘Door dat uit te spreken laat de bondscoach merken dat hij heel veel vertrouwen in ons heeft. Wij als spelers zijn immers voor de uitvoering verantwoordelijk.’

Volgens Van Persie moet het zondag dus gaan gebeuren tegen Letland en mag er van onderschatting absoluut geen sprake zijn. ‘Tien jaar geleden wist je dat je dit soort wedstrijden zou winnen, alleen niet met hoeveel. Kleine landen hebben echter niet stilgezeten. Ze weten steeds beter hoe ze het grote landen moeilijk moeten maken’, weet de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

Mindere periode

De aanvaller kan niet verklaren waarom Oranje momenteel zo’n slechte periode door maakt. Dat het Nederlands elftal de huidige vorm zo snel mogelijk moet doorbreken, is wel duidelijk voor Van Persie. ‘Het is duidelijk dat we zo snel mogelijk uit die negatieve spiraal moeten komen. ‘Het is moeilijk om aan te geven waarom de resultaten nu zoveel minder zijn dan tijdens het WK. De manier van trainen, de inzet, de wedstrijdvoorbereiding en de sfeer zijn niet anders dan een half jaar geleden’, aldus Van Persie, die zondag met Klaas Jan Huntelaar in de voorhoede zal spelen.

Praat Mee!