Huntelaar: ‘Voorzetten kunnen ook van de backs komen’

Klaas-Jan Huntelaar en bondscoach Guus Hiddink gaven zaterdagmiddag een korte persconferentie in aanloop naar het EK-kwalificatieduel Nederland – Letland. Huntelaar vertelde over de geringe voorzetten en over de samenwerking met Robin van Persie in de aanvalslinie.

‘Het is niet zo dat dat nieuw is’, aldus de aanvaller van Schalke 04, over de gedeelde spitspositie met Van Persie. ‘Je moet zorgen dat je elkaar dan een beetje afwisselt: de één moet aanspeelbaar zijn en de ander moet wat dieper blijven.’

Ook gaf Huntelaar kort zijn mening over de naar binnenkomende vleugelaanvallers van Oranje, waardoor er weinig voorzetten voor de spits worden gegeven. ‘Het kunnen ook de opkomende backs zijn die die voorzetten verzorgen’, waren de woorden van de ex-Ajacied.

De persconferentie duurde maar enkele minuten. Niet doordat Hansie Hansie gekke vragen stelde, of iets dergelijks. Er werden gewoon weinig vragen gesteld, waardoor Hiddink en Huntelaar weer snel het trainingsveld op konden.

Nederland – Letland

Morgen (zondag) speelt het Nederlands elftal om 18:00 uur haar vierde EK-kwalificatiewedstrijd. Tegen Letland zal er moéten worden gewonnen, als Oranje nog kans wilt maken op het EK in 2016. Wanneer ‘Onze11’ niet winnen, stapt Hiddink op.

Praat Mee!