Van Persie kijkt uit naar samenwerking met Huntelaar

Voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Kazachstan liet bondscoach Guus Hiddink weten niet bang te zijn om Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie samen in de aanval te posteren. Uiteindelijk koos Hiddink tegen Kazachstan er echter voor om Huntelaar op de bank te houden. Zondagavond lijkt het dan toch zover als Oranje het opneemt tegen Letland; Huntelaar en Van Persie als spitsenduo van het Nederlands elftal.

Het komt niet vaak voor dat Huntelaar en Van Persie aan de aftrap verschijnen van het Nederlands elftal. Beide spitsen kregen het tegen Kazachstan zelfs met elkaar aan de stok, toen Huntelaar als invaller de bal niet kreeg van Van Persie. Ruim een maand later wijst alles erop dat de kemphanen vanaf de eerste minuut elkaar vergezellen in de punt van de aanval. De Telegraaf liet vrijdag namelijk weten dat Huntelaar en Van Persie zondagavond in de basis beginnen.

Van Persie ziet een samenwerking met Huntelaar wel zitten. ‘Ik kijk er heel erg naar uit om met Klaas-Jan samen te spelen, denk dat het een heel goede keuze is,’ tekent De Telegraaf op uit de mond van de spits van Manchester United. ‘Zeker tegen een land als Letland, omdat ik denk dat we direct druk moeten uitoefenen als we de bal verliezen. En dat kun je nog beter doen met zijn tweeën voorin.’ De aanvoerder van Oranje denkt dat het Nederlands elftal Letland het leven zuur kan maken in deze formatie met vier aanvallers. ‘Inclusief de flankspelers ben je met vier. En dan nog één of twee flankspelers erbij, dan sta je er met z’n zessen,’ vertelt Van Persie over de mogelijkheden om druk te zetten op de opbouw van Letland.

Nederland – Letland

Nederland – Letland wordt zondagavond vanaf 18.00 uur live uitgezonden door NPO1 en is tevens live te volgen op onze website en via ons Twitterkanaal. Om uitzicht te blijven houden op de eerste twee plekken in de poule, moet Oranje een goed resultaat neerzetten tegen Letland. (Foto: Instagram)

Praat Mee!