Opstelling Nederland tegen Letland; Geen Depay

Vanavond speelt Oranje om 18:00 uur haar derde EK-kwalificatieduel. In de wedstrijd tegen Letland zal er moeten worden gewonnen om de kans op deelname aan het EK 2016 te behouden. Bovendien kondigde bondscoach Guus Hiddink zijn afscheid aan als Oranje niet zou winnen. In een allerlaatste poging Oranje aan de praat te krijgen heeft Hiddink voor een ultra-aanvallende formatie gekozen.

Opstelling Nederland tegen Letland

Nederlang begint tegen Letland gewoon weer met Jasper Cillessen op het doel. Tim Krul mag na zijn optreden tegen Mexico afgelopen woensdag zodoende weer op de bank beginnen. Opvallend genoeg is Jetro Willems de enige Oranje-speler die is overgebleven van de vier verdedigers die woensdag tegen Mexico startten. Ondanks een slap optreden mag Willems zich tegen Letland revancheren met aan zijn zijde Stefan de Vrij, Jeffrey Bruma en Gregory van der Wiel.

Ultra aanvallend

Wat opvalt aan de opstelling van Nederland tegen Letland is, zoals gezegd, de aanvalslinie. Spitsen Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie staan voor de verandering samen op het veld, iets dat 39 (!) maanden geleden voor het laatst gebeurde. Huntelaar zal als spits fungeren terwijl Van Persie (op papier)  op de rechterflank mag gaan dreigen. Wonderkind Memphis Depay zit zodoende dus op de bank.

Op het middenveld heeft Ibrahim Afellay de voorkeur gekregen boven Georginio Wijnaldum. De Marokkaanse Nederlander behoudt het vertrouwen van Hiddink en moet samen met Daley Blind en Wesley Sneijder de ‘droomvoorhoede’ van aanvoer voorzien.

Opstelling Nederland tegen Letland: Cillessen; Van der Wiel, Bruma, De Vrij, Willems; Afellay, Blind, Sneijder, Robben; Huntelaar, Van Persie(Foto: Instagram)

 

 

 

Praat Mee!