Hiddink: ‘Van Persie en Huntelaar moeten achter elkaar spelen’

Voorafgaand aan het derde EK-kwalificatieduel Nederland – Letland verscheen Guus Hiddink  voor de camera van de NOS. De bondscoach van oranje sprak over de kansen voor Oranje, maar ook over de opstelling.

‘We moeten hier niet verliezen’, begon Hiddink, die vertelde de verloren wedstrijd tegen Mexico (2-3) goed geanalyseerd te hebben. ‘We hebben de slechte dingen geanalyseerd, maar vooral ook de goede dingen’, aldus de keuzeheer, die verder zag dat zijn spelers niet verslagen waren na afloop van het oefenduel met de Mexicanen.

Opstelling Nederland – Letland

‘De teams die ik heb gecoacht, hebben vaker onder druk gestaan, en ik dus ook’, weet Hiddink. De opstelling was al bekend gemaakt, de manager van Oranje bevestigde het. ‘Er zijn niet zoveel verrassingen. Bruma speelt in het centrum en Depay heeft zijn plek ingewsieeld voor Van Persie. Robin (Van Persie, red.) en Klaas-Jan (Huntelaar, red.) moeten achter elkaar gaan spelen. Ook vanaf de vleugels moeten, weliswaar gedoseerd, via de backs veel aanvallende impulsen komen.’

Er zal om 18:00 uur worden afgetrapt in de Amsterdam ArenA. Het duel is met beeld en geluid te volgen op NPO 1. Uiteraard doen wij, van Onze11, live verslag!

 

 

Praat Mee!