Update | Mogelijk pittige blessure en wekenlange absentie Blind

UPDATE | Daley Blind heeft zondagavond al na 18 minuten de strijd tegen Letland moeten staken. Bij een valpartij raakte Blind geblesseerd aan de knie en moest hij zich laten vervangen door Jordy Clasie. 

Voor oud-bondscoach Louis van Gaal komt de blessure van Blind op een bijzonder ongelegen moment. De oefenmeester kampt al vrijwel het gehele seizoen met een ware blessuregolf en zag deze interlandperiode ook Michael Carrick en eerste doelman David de Gea geblesseerd raken bij respectievelijk Engeland en Spanje.

Hoe ernstig de blessure van Blind exact is, is nog niet bekend. Van Gaal zal hopen dat Blind, die nog geen minuut miste voor Manchester United sinds zijn overstap eind augustus, fit genoeg is om het volgende week zaterdag op te nemen tegen Arsenal.

Update | 21:38 uur
Daley Blind ligt mogelijk langere tijd uit de roulatie. De middenvelder moest zich al vroeg in de wedstrijd tegen Letland laten vervangen na een valpartij en volgens bondscoach Guus Hiddink zat het niet goed bij Blind. ‘Hij heeft waarschijnlijk iets met zijn mediale band’, zei Hiddink. ‘Dat is niet goed. Mogelijk is het afgescheurd of verrekt, dat weten we nog niet.’

Volgens de eerste berichten zou Blind zo’n 4 tot 6 weken niet in actie kunnen komen voor Manchester United. Dat zou een fikse aderlating zijn voor oud-bondscoach Louis van Gaal die volgende week zaterdag aantreedt tegen Arsenal en een traditioneel drukke periode wacht rond de Kerst. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!