Samenvatting Nederland – Letland (6-0)

Het Nederlands elftal won zondagavond overtuigend met 6-0 van Letland en redde daarmee het vege lijf van bondscoach Guus Hiddink. In de Amsterdam ArenA waren Arjen Robben (2x), Klaas Jan Huntelaar (2x), Jeffrey Bruma en Robin van Persie trefzeker. Bekijk hieronder de samenvatting Nederland – Letland.

Oranje begon furieus aan de wedstrijd en nadat Ibrahim Afellay de paal had geraakt was het vroeg in de wedstrijd voor Van Persie wel raak. De aanvoerder, die in de rug van Huntelaar een prima pot speelde, kopte een afgemeten voorzet van Arjen Robben raak.

Robben was één van de meest gedreven spelers aan de zijde van Nederland. Dat liet zich niet alleen zien door zijn ingetogen, bijna boze, manier van juichen bij zijn goals, maar ook door zijn felle uithaal naar een ballenjongen. Toen die even niet snel genoeg een bal aangaf schreeuwde Robben boos: ‘Schiet eens op man.’ Het tekende het fanatisme van Robben die met een mooie uithaal voor de 2-0 zorgde. Huntelaar maakte met een tip-in de 3-0, nog voor rust.

Na de thee was het wachten op de 4-0, maar die viel pas laat in de wedstrijd. Bruma werkte een corner van Sneijder, die werd verlengd door Van Persie, binnen. Daarna deden Robben en Huntelaar nog een duit in het zakje.

Samenvatting Nederland – Letland

Bekijk hieronder de samenvatting Nederland – Letland:

  1. […] elftal de heenwedstrijd tegen Letland. Oranje verpulverde de Letten in de Amsterdam Arena met 6-0, dankzij doelpunten van Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar (beide twee keer), Robin van Persie en […]

  2. […] in vijf kwalificatieduels slechts twee punten pakte en het elftal waarvan Oranje vorig jaar al met 6-0 van wist te winnen. Dat worden dus gewoon drie punten voor de equipe van Hiddink. Zo, dat staat […]

Praat Mee!