Tsjechië wint topper van IJsland en gaat ongeslagen aan kop

Zondagavond stond in de poule van Oranje de topper tussen Tsjechië en IJsland op het programma. Na een vroege achterstand bogen de Tsjechen een 0-1 achterstand om naar een 2-1 overwinning. Door de overwinning gaat Tsjechië nu alleen aan kop in groep A. Nederland volgt op zes punten.

Tsjechië – IJsland

Tsjechië en IJsland begonnen zondagavond in Plzen zonder puntenverlies aan de topper in groep A. Al na negen minuten kwamen de IJslanders op voorsprong na een kapitale blunder van doelman Petr Cech. Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson slaagde erin een hoge bal, voor de handen van de keeper van Tsjechië, door te koppen, waarna Birkir Bjarnason de bal vlak voor de achterlijn terug kon koppen op Ragnar Sigurdsson, die de bal simpel binnen kon knikken en zijn land op voorsprong zette. De Tsjechen hadden de overhand in de wedstrijd en tekenden vlak voor rust voor de verdiende gelijkmaker. Pavel Kaderabek kopte de bal schitterend in de kruising.

In de tweede helft kwam Tsjechië na een kolderiek moment op voorsprong. Dadi Boedvarsson veranderde een voorzet van richting, waardoor zijn keeper werd verrast en de bal via het been van de doelman in het doel belandde. Gylfi Sigurdsson, die tweemaal trefzeker was in de wedstrijd tegen Nederland, was nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn afstandsschot raakte de paal.

Door de zege is de ploeg van de Tjsechische bondscoach Pavel Vrba nu koploper in groep A. Alle groepswedstrijden werden in winst omgezet, waardoor Tsjechië nu twaalf punten heeft. IJsland volgt op de twee plek met negen punten uit evenveel wedstrijden. Oranje is na de zege op Letland ingelopen op IJsland. Het gat met de eilandbewoners is nog maar drie punten, terwijl Tsjechië een voorsprong heeft van zes punten.

Stand Nederlands elftal EK-kwalificatie

Na de vierde speelronde ziet de stand in de EK-kwalificatiepoule van Oranje er als volgt uit.

Land G W GL V PT DPV DPT DS
Tsjechië 4 4 0 0 12 10 5 +5
IJsland 4 3 0 1 9 9 2 +7
Nederland 4 2 0 2 6 10 5 +5
Turkije 4 1 1 2 4 5 7 -2
Letland 4 0 2 2 2 1 10 -9
Kazachstan 4 0 1 3 1 4 10 -6
G=Gespeeld, W=Winst, GL=Gelijk, V=Verloren, PT=Punten, DPV=Doelpunten Voor, DPT=Doelpunten Tegen, DS=Doelsaldo

 

(Foto: Instagram)

Praat Mee!