‘Europa moet afzien van deelname aan WK’

David Bernstein, ex-voorzitter van de Engelse voetbalbond FA, roept Europese landen op tot het boycotten van het WK 2018 in Rusland. Dit na aanleiding van het corruptierapport dat de FIFA afgelopen week naar buiten bracht.

Bernstein liet in een een interview met de BBC weten dat het tijd is voor ‘radicale actie’. ‘De FIFA is een totalitair systeem dat aan de Sovjet-Unie doet denken. De geloofwaardigheid van het voetbal lijdt enorm onder de huidige leiding. Een WK in Qatar, dat is een van de meest potsierlijke beslissingen in de historie van de sport’, zo stelt de voormalig FA-voorzitter.

Volgens Bernstein was er nog nooit eerder sprake van zo’n grote crisis bij de FIFA. Daarom is het juist nu tijd voor actie. ‘Je kunt je afvragen of we nog wel in juiste handen zijn bij de FIFA. Zo’n communicatieve chaos heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik denk dat Engeland met hulp van de UEFA zeker de macht heeft om de FIFA te beïnvloeden. Om echt indruk te maken moet worden overwogen af te zien van deelname aan het WK, tenzij er een serieuze hervorming komt, waaronder het aftreden van FIFA-voorzitter Sepp Blatter.’

Praat Mee!